5 tips voor een zakelijke portretshoot

Bij het maken van foto’s wil je graag goed voor de dag komen. Zeker als het bedrijfsfoto’s zijn die veel gebruikt worden. Heb je binnenkort een zakelijke portret shoot op de planning staan? Wij geven tips om je goed voor te bereiden.

1. Wat wil je (als bedrijf) uitstralen?

Als je een fotosessie plant, is het slim om stil te staan bij de identiteit van het bedrijf: wat wil je laten zien? Wil je bijvoorbeeld laten zien dat jouw bedrijf zakelijk en formeel is, of wil je meer een informele uitstraling. Een goede portretshoot komt tot stand door een goede samenwerking tussen fotograaf en opdrachtgever. Voor de shootdag vragen wij je daarom naar je wensen voor de portretshoot. Als je hier goed over nagedacht hebt, dan kunnen wij makkelijker aansluiten op jouw verwachtingen!

2. Wat vind je belangrijk qua kledingkeuze?

Kies je voor iets wat nu in de mode is, of ga je voor een tijdloze stijl? Als je de foto’s langere tijd wil gebruiken, dan is de meest veilige keuze om te gaan voor een tijdloze stijl. Een wissel in (boven)kleding is ook zeker aan te raden. Neem bijvoorbeeld een extra blazer of overhemd mee voor de veelzijdigheid of als je twijfelt.   

Hoewel er veel mogelijk is, zijn bepaalde kledingkeuzes voor fotoshoots af te raden. Felle kleuren zijn bijvoorbeeld erg opvallend, waardoor ze meer kunnen opvallen dan de persoon zelf. Ook kleding met veel fijne lijnen of een ander heel erg fijn patroon zijn vaak niet geschikt. Hierdoor kan het zogenaamde moiré effect ontstaan, waardoor er ongewenste strepen te zien zijn door het oog van de camera. Om dit te voorkomen kies je een grover patroon of een effen kleur.   

De achtergrond van je fotoshoot is ook belangrijk voor de kledingkeuze. Doe je bijvoorbeeld een zwarte trui aan bij een fotosessie met zwarte achtergrond, dan valt de kleding wat weg. Dit kan ook juist een bewuste keuze zijn, maar het is belangrijk dat er van tevoren over nagedacht is.

3. Wel of geen make-up?

Met een fotoshoot laat je zien wie je bent, dus als je normaal nooit make-up draagt, dan hoef je dit ook niet te doen voor de foto. Je kunt dan eventueel wel kiezen voor subtiele make-up, zodat je de juiste plekken van je gezicht accentueert. Het gebruik van een beetje poeder kan voorkomen dat je gezicht te veel glimt. Tijdelijke oneffenheden zoals puistjes of korstjes kunnen op verzoek verwijderd worden in de nabewerking. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken.

4. Waar wil je de foto’s voor gebruiken?

Denk na over het doel van de foto’s. Worden ze gebruikt voor de website, visitekaartjes, LinkedIn of voor advertenties? Afhankelijk van de bestemming kan er tijdens de shoot rekening worden gehouden met de verhoudingen en nabewerking van de foto. Zo worden profielfoto’s voor LinkedIn rond uitgesneden en zijn banners vaak langwerpig.

5. Ontspan

De mooiste foto’s worden gemaakt wanneer je ontspannen bent. Alles staat al klaar in onze studio, zodat wij de tijd kunnen nemen om jou mooi en ontspannen op beeld te krijgen. Foto’s zijn een visitekaartje voor het bedrijf én voor jezelf, waarbij je wil uitstralen wie je bent. Blijf dus vooral lekker jezelf!

Heb je nog meer vragen over de voorbereiding van jouw shoot? Of wil je graag de mogelijkheden bespreken om een shoot voor jezelf of je bedrijf in te plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee! Bekijk hier meer voorbeelden van zakelijke portretten.

CATEGORIE

Tips

TAGS

POST DATUM

9 aug, 2021

AUTEUR

Engeline