Hoe werkt een green screen?

Het gebruik van een green screen bij video’s opent een wereld vol nieuwe en interessante mogelijkheden. Een green screen is een groen scherm als achtergrond, die het mogelijk maakt om de achtergrond van je video te vervangen. Meer weten over hoe een green screen werkt en hoe jouw bedrijf het kan gebruiken? Wij vertellen het in onze blog!

Hoe ziet een green screen eruit?

Zoals de naam al zegt, is een green screen groen van kleur. Wij gebruiken hiervoor de veelgebruikte kleur ‘chroma green’, een felgroene kleur. Het scherm is een plaat of een strak gespannen doek, om zoveel mogelijk kreukels en oneffenheden in de achtergrond te voorkomen. 

Hoe WERKT EEN GREEN SCREEN?

Bij een opname met een green screen sta je tijdens de opname van je video of livestream voor het groene scherm. De groene tint van het scherm halen we met software weg uit het beeld. Als we de groene achtergrond hebben verwijderd, blijft het beeld van jou als het ware ‘uitgeknipt’ over. We kunnen dan een andere achtergrond naar keuze achter je plaatsen. Het uiteindelijke beeld is dus opgebouwd uit twee lagen.

Bij video opnames met een green screen zorgen wij voor een goede voorbereiding. Met een testopname kijken we samen met jou of alles goed werkt en of je goed in beeld komt. Zo weet je van tevoren hoe je in beeld komt en wat je kunt verwachten. Heb je twijfels over je voorbereiding op een opname of livestream met green screen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om je vragen te stellen.

CATEGORIE

Tips

POST DATUM

29 sep, 2021

AUTEUR

Engeline